Die goeie ouwe tijden

Twee weken geleden, Krimpenerwaards Mooiste. Na de finish mijn tijd bekeken. 41.27, persoonlijk record, flitste door mijn hoofd. Of wacht……
Sinds ik 3 jaar geleden hardloopschoenen kocht is dit de eerste 10 kilometer onder de 42 minuten. Maar…30 jaar geleden. Toen liep ik ook. De tijden van toen komen nooit meer terug. Letterlijk. De 10 kilometer ruim onder de 40 minuten, 15 kilometer in een uur. Ik geloof niet dat ik daar nog aan ga komen.


Als ik het hardlopen van toen vergelijk met nu lijkt het wel een andere sport. Geen Garmin, geen Strava, geen hartslagmeters, geen internet. Een trainingsloopje deed je op gevoel. Geen idee hoe ver, en dus hoe hard je precies had gelopen. Bij een hardloopevenement wist je in ieder geval de afstand. Bij de finish stond een grote klok en dus wist je je tijd. Van bruto of netto tijd had nog nooit iemand gehoord, want transponders bestonden nog niet. Horloges met stopwatch functie wel. Daarmee kon je bijhouden hoe lang je al onderweg was. Uitslagen kwamen niet op internet, maar werden bij de finish op papier opgehangen. Dan moest je wel wachten tot iedereen binnen was. Als het lukte om bij de eerste 10 te finishen, dan kon je je tijd en positie vaak achteraf in een plaatselijk krantje opzoeken.


Zoals ik al zei, die tijden komen niet terug. Mijn “echte” pr’s blijven voorlopig buiten bereik. Veel weet ik er niet eens meer precies. Ze staan ook niet op internet. Eentje weet ik nog wel, en die lijkt als enige ook haalbaar. Ik heb 1x een halve marathon gelopen, in 1.31.30. Vond ik toen eigenlijk veel te ver. Omgerekend kilometertijden van 4.20. Daar blijf ik tegenwoordig binnen op de 10 en 15 km. Dus wie weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s