Krimpenerwaards Mooiste

Een nieuw loopevemement, in Stolwijk, vlak bij mijn woonplaats Haastrecht. De naam beloofde veel, dus ik schreef me in, samen met zoon Jesper. Net als in juni bij de Haastrechtloop liep hij 5 km en ik 10. Op 3 september was het zover: we stonden samen aan de start van de eerste editie van Krimpenerwaards Mooiste.  
Om met die naam te beginnen, die dekt de lading niet helemaal. De organisatie had zijn best gedaan om ons ieder stukje van de bebouwde kom van Stolwijk te laten zien. Een leuk rondje, maar Stolwijks mooiste was een betere naam geweest. Een parcours dat je niet zomaar zelf loopt tijdens een training. Een voordeel van dit parcours is het ontbreken van lange rechte stukken. Met name aan het eind van een parcours houd ik daar niet zo van. Als je moe begint te worden helpt het niet als je kunt zien hoe ver je nog moet. Van bocht naar bocht rennen is dan gemakkelijker. En doordat we in het dorp bleven, waren er veel toeschouwers. Aanmoedigingen helpen ook als je het lastig hebt. Een kritische noot is wel dat de route niet overal goed aangegeven stond. Ook de aanwezigheid van autoverkeer op het parcours was niet altijd prettig.  

Het evenement trok ruim 200 deelnemers verdeeld over de 5 en 10 km. Door de kleinschaligheid kon ik vooraan starten. Geen problemen met langzamere deelnemers in de eerste meters. Ik kon met de eerste 10 lopers mee. Al na een kilometer begonnen we de langzamere 5 km deelnemers in te halen. Inhalen motiveert, dus mijn tempo ging wat omhoog. Daardoor werd het 10 km veld minder overzichtelijk. Geen idee meer op welke positie ik liep. Toen na ruim 3 km de 5 km lopers linksaf en wij rechtsaf moesten, liepen er 2 lopers een ruim honderd meter voor me en 3 lopers op ruime afstand achter me. Te ver om even naar toe te lopen, of om me terug te laten zakken. Alleen verder dus maar. Bij het keerpunt na ongeveer 6 kilometer zag ik slechts 6 lopers voor me. De afstand naar zowel de mannen voor me als het groepje achter me was groter geworden. Tempo houden en uitlopen dus. Hoewel het tempo wat terug viel, lukte dat. Uiteindeljk finishte ik als 7e in 41.27. Ruim een minuut sneller dan in juni in Haastrecht. Jesper bleek 13e te zijn geworden op de 5 kilometer, in 23.46. Bijna 3 minuten sneller dan de vorige keer. Apetrots dus. Nog een keer 3 minuten eraf en hij loopt sneller dan ik. Dan ga ik me pas echt oud voelen.  

Hoewel ik het evenement iedereen kan aanraden, hoop ik ook dat het niet al te grootschalig wordt. Verbeterpunten zijn nog wel het markeren van de route, en het weren van auto’s van het parcours. Maar voor een eerste keer was er ook veel wel in orde. Opvallend was de leuke app met deelnemersinfo. En met direct na de finish de voorlopige uitslagen. Al met al een leuke middag. Dank aan de organisatie en de vrijwilligers, volgend jaar kom ik weer. 

Een gedachte over “Krimpenerwaards Mooiste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s